Altijd en overal werken

Werken waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Dat is in het kort het nieuwe werken. Met de Online Werkplek van Altios kunnen gebruikers op kantoor, thuis of onderweg werken en altijd beschikken over de werkplek zoals zij die zijn gewend. Het enige wat zij nodig hebben is een internetverbinding. De Online Werkplek is exact gelijk aan de huidige werkomgeving, het grote voordeel is echter dat deze werkplek vanaf elke locatie te bereiken is en dat gebruikers niet meer computergebonden zijn. De werkplek is namelijk te benaderen via ieder device.

Geen ICT zorgen meer

Gebruikers kunnen inloggen via hun tablet, maar ook via hun laptop of vaste computer. Met de Online Werkplek van Altios wordt werken plaats- en tijd onafhankelijk. Vanaf iedere willekeurige plek kan verbinding worden gemaakt met het eigen bureaublad met daarop de eigen documenten, applicaties en mailbox. In de Online Werkplek kunnen gebruikers gewoon gebruikmaken van de software die zij gewend zijn, ook bedrijfsspecifieke. Een ander groot voordeel is de flexibiliteit en schaalbaarheid van werken in de Cloud. Organisaties hoeven niet te investeren in servers en licenties, wat resulteert in een flinke kostenbesparing. Zorgen om beheer en onderhoud zijn verleden tijd, die last neemt Altios volledig uit handen.

Specifieke bedrijfssoftware kan worden opgenomen in de online werkplek waarin de voorkant volledig kan worden ingericht naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften. Daarnaast profiteren deze klanten wel van een aantrekkelijk kostenplaatje door het delen van de achtergrondinvestering. De “voorkant” is in dit scenario voorzien van een Dedicated Server waarop de bedrijfssoftware zal worden geïnstalleerd en waarop de gebruikers zullen inloggen en gebruik zullen gaan maken van de geïnstalleerde bedrijfssoftware. De resources van deze Server zullen niet met andere Cloud afnemers worden gedeeld.

De achterliggende back-end (achterkant) omgeving bestaande uit Firewall’s, Switches, Storage Devices, Active Directory, File en Exchange Clusters kan op basis van “Shared Cloud” worden aangeboden. Deze componenten zullen dan in tegenstelling tot de “voorkant” dan wel met andere Cloud afnemers worden gedeeld. Het is ook mogelijk om ook deze componenten en servers ook in de vorm van een “Private Cloud” af te nemen. Als derde optie bieden we een “Hybride Cloud” variant aan waarin een combinatie wordt gemaakt van de Cloud omgeving met een of meer servers bij de klant op locatie.

Online werkplek Citrix

De Online Werkplek Citrix, ook bekend als Online Werkplek 2.0, is een uitgebreidere versie van de standaard Online Werkplek en heeft extra functionaliteiten. Gebruikers profiteren van alle voordelen die een Online Werkplek met zich meebrengt, zoals het altijd en overal kunnen werken en niet afhankelijk zijn van één soort device. De werkplek is exact gelijk aan de lokale werkplek. Door de inzet van Citrix zijn gebruikers in staat beeldbewerking en grafische software te gebruiken en kunnen video’s worden afgespeeld in de Cloud. Het resultaat is een optimale gebruikerservaring.

Het werken in de Cloud heeft vele voordelen. Het vereenvoudigt je IT, zorgt voor kostenreductie, vergroot de productiviteit, verbeterd de samenwerking onderling en ook het veilig uitwisselen van informatie. Naast onze standaard Online Werkplek bieden wij bewust ook de Clouddienst Online Werkplek Citrix aan, omdat Online Werkplek 2.0 gebruikers voorziet in meer functionaliteiten en het de gebruikerservaring optimaliseert. Daarnaast is het ook sneller, stabieler en het bekijken van video’s en animaties is geen enkel probleem. Online Werkplek Citrix is een complete dienst die ervoor zorgt dat gebruikers op elke plek, op ieder moment en op elk apparaat kunnen werken en op een veilige manier toegang krijgen tot de juiste applicaties en data.

Ontvang gratis e-mail updates met tips en trends!

en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Altios

Nu inschrijven