HP breidt terugroepactie voor accu’s i.v.m. brandgevaar uit

In juni 2016 is HP gestart met een terugroepactie voor laptopaccu’s in verband met brandgevaar. In januari 2017 heeft HP deze actie uitgebreid. Ook als je vorig jaar al je batterij gecontroleerd hebt en te horen kreeg dat jouw product niet betrokken is, is het van belang dit bericht te lezen en je accu nogmaals te controleren!

De betreffende batterijenhplaptop

De uitbreiding heeft betrekking op meer batterijen die bij dezelfde notebookproducten geleverd zijn. De accu’s kunnen oververhitten met brand- en verbrandingsgevaar als gevolg. Het gaat om batterijen die tussen maart 2013 en oktober 2016 (in plaats van augustus 2015 zoals in de vorige actie werd genoemd) wereldwijd geleverd zijn bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks. Ook kan het gaan om batterijen die als accessoire of reserve verkocht zijn, of via Ondersteuning als vervanging geleverd zijn.

Batterij vervangen

Als je gebruik maakt van een HP of Compaq laptop, is het van belang om te controleren of je een getroffen batterij hebt. In een tabel van HP staan alle laptopmodellen en batterijstreepjescodes voor batterijen die mogelijk betrokken zijn. Testen of jouw batterij betrokken is kan door een programma van HP te installeren, of door dit handmatig te controleren met het validatieproces van HP. Heb je een brandgevaarlijke batterij? Stop dan meteen met het gebruik van de accu! De notebook kan zonder batterij gebruikt blijven worden door hem op een externe voedingsbron aan te sluiten.

Let op: ook als je vorig jaar al je batterij hebt gecontroleerd en te horen hebt gekregen dat jouw product niet betrokken was, is het volgens HP van belang om dit nogmaals te controleren! Heb je destijds een vervangende batterij ontvangen, dan hoef je deze niet te controleren.

 

Ontvang gratis e-mail updates met tips en trends!

en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Altios

Nu inschrijven